Spa tretmani

Sigurno ne postoji ništa bolje nego da se opustiš s lijepom maskom i spa tretmanom!

Standardno stavljate masku na lice, zar ne?

Ovoga puta ćemo vam staviti masku na stopala, leđa ili za cijelo tijelo!

Možda vam zvuči čudno ali vjerujte mi, uskoro ćete htjeti to raditi svaki dan … i vaše će vam tijelo zahvaljivati ​​na tome. 😊

 

PREDNOSTI GLINE I ALGI

Razne vrste gline i morskih algi su glavni sastojci ovih tretmana, a osim toga u recepturama su i drugi isto tako fini i 100% prirodni sastojci.

 

Glina je jedna od najmoćnijih ljekovitih prirodnih proizvoda na raspolaganju. Njegov snažni negativni naboj povezuje se s pozitivnim nabojem toksina i teških metala. Dakle, kada dođe u dodir s toksinom ili teškim metalima, glina ga zapravo apsorbira, a zatim oslobađa svoje minerale kako bi tijelo koristilo. Glina je mješavina različitih tvari: ilita, zeolita, bentonita i brojnih minerala magnezij i kalij, ali i željezo i natrij. Većina glina sadrže cijeli niz elemenata u tragovima (oligoelemenata) koji doprinose ljekovitosti gline. To mogu biti relativno uobičajeni sumpor, ali i egzotični elementi poput germanija i zlata, ( silicij, aluminij, oksid željeza, kalcijev oksid, magnezijev oksid, kalijev oksid, titanov oksid, natrijev oksid… ). Zbog svoje fizikalne strukture, veže na sebe teške metale, velike količine vode, različite kemijske sastojke, koje isto tako uklanja iz tijela.

Glina je mineral. Točnije, ona je složeni sustav međusobno harmonično povezanih minerala.

 

Morske alge prirodno pročišćavaju i eliminiraju toksine. Sadrže  zavidne količine gotovo svih minerala; kalcija, joda, željeza, natrija, magnezija fosfora, kalija. Bogate su ugljikohidratima, proteinima i bjelančevinama.  Obiluju vitaminima C, A, B1, B12, E. Sadrže omega 3 i omega 6 masne kiseline za koje je poznato da imaju izuzetno pozitivan učinak na ljudsko zdravlje.

S medicinskog stajališta alge su vrlo korisne i iskoristive za prevenciju i suzbijanje mnogih tegoba. Uspješno reguliraju metabolizam: izuzetno visoka koncentracija joda u pojedinim algama djeluje pozitivno na štitnjaču koja je odgovorna za regulaciju metabolizma.

Potiču detoksikaciju organizma: bogate su klorofilom koji je snažan prirodni detoksikant. pospješuju potkožnu prokrvljenost, razgradnju masnoća, izlučivanje nakupljene vode u tkivima, a uz to sprječavaju starenje kože i štite ju od slobodnih radikala.

Pročišćavaju krv: kemijski sastav algi je vrlo sličan ljudskoj krvnoj plazmi te one vrlo uspješno pomažu u pročišćavanju krvi.

Odlično djeluju na koštani sustav: pojedine alge sadrže veliku količinu kalcija što ih čini neprocjenjivom namirnicom za kvalitetu i zdravlje kosti.

Uspješne su u prevenciji kardiovaskularnih bolesti: pojedine alge sadrže visoku koncentraciju magnezija koji dokazano snižava visoki krvni tlak i sprječava srčani udar.

 

DETOX MASKA ​​ZA STOPALA

Detoksiranje tijela kroz noge smatra se jednim od najsigurnijih oblika detoksikacije. Primjenjujemo detox masku za stopala jednom mjesečno, osim za stopala masku možemo staviti i na leđa ili na cijelo tijelo po potrebi. Zašto raditi detoksikaciju baš kroz stopala?

Stopala na ljudskom tijelu su jedini dio koji sadrži na jednom mjestu najviše pora. Na stopalima se nalazi više od dvije tisuća pora pa se kroz njih najbrže odstranjuju toksini iz tijela.

Tretman sadrži:

  • Refleksnu masažu stopala ili klasičnu masažu stopala sa drenažom po želji
  • Piling stopala
  • Detox oblozi na stopalima

Trajanje tretmana: 120 minuta.                      Cijena: 250 kuna.

 

DETOX ZA LEĐA

Sprječava gomilanje toksina i hrani kožu reumatičnih predjela zglobova i mišića. Poboljšava pokretljivost zglobova, opušta mišiće, smanjuje bol i otok. Mišićni spazam kao posljedica stresa ili poremećaja na zglobovima i hrskavicama kralježnice uzrokuje nakupljanje mliječne kiseline i toksina koji dodatno pogoršavaju spazam u mišićima a time  bolnost i ukočenost. Zelena glina će poboljšati izlučivanje upravo toksina i mliječne kiseline iz mišića.

Tretman sadrži:

  • Klasičnu medicinsku masažu za leđa, vrat i ramena
  • Piling leđa
  • Detox oblog na leđima i ramenima

Trajanje tretmana: 120 minuta.                      Cijena: 300 kuna.

 

DETOX TIJELA

Za tijelo pravi cilj detoksikacije nije gubitak kilograma već eliminacija brojnih štetnih tvari koje se u našim organizmima nakupljaju. Naš organizam je opterećen ne samo probavljanjem teške i (često) nezdrave hrane, on također mora eliminirati pesticide, onečišćenja i toksične tvari, koje ulaze u tijelo iz našeg okruženja i hrane. Uzmemo li u obzir još stres, prebrzi ritam života i manjak vježbe, tijelo je još dodatno opterećeno i iscrpljeno. Nakupljanje toksina može uzrokovati manje tegobe, kao što su umor i pospanost, a kasnije i veće probleme kao što su depresija, loša koncentracija, glavobolja, nadutost, problemi s kožom, zatvor…  Detoksikacija, ili čišćenje organizma, pomaže našem tijelu vratiti prirodnu ravnotežu. Važno je znati da toksine i teške metale ne možemo izbjeći jer su oni svuda oko nas. Kada uđu u naš organizam, teški metali se gomilaju u unutrašnjim organima, tkivima i kostima. Naše tijelo ih ne može eliminirati bez naše pomoći.

Tretman sadrži:

  • Masažu tijela
  • Piling tijela
  • Detox maska za cijelo tijelo
  • Tuširanje

Trajanje tretmana: 140 minuta.                      Cijena: 400 kuna.

Spa tretmani

PILING TIJELA

MEDITERANSKI VRT piling i masaža tijela uljem mediteranskog bilja

ZIMSKI SAN piling, termo deka i masaža